Ще изпратим първия екипаж на Марс през 2032 г.  Животът ще

...
Ще изпратим първия екипаж на Марс през 2032 г.  Животът ще
Коментари Харесай

Как ще изглежда животът на Марс

Ще изпратим първия екипаж на Марс през 2032 г.  Животът ще бъде много сложен, изключително за първите четирима души, тъй като, в случай че живеете на планета с лимитирани запаси и сте единствено четирима, ще ви бъде много тежко, казв Бас Лансдорп, основател на най-голямата частна самодейност за заселване на Червената планета, компанията Mars One, в изявление за Българска телеграфна агенция.

" Миграцията към Марс доста ще наподобява на тази на Земята и по-конкретно към Северна Америка, където хората са се заселили и са основали нов свят. Именно това ще създадат хората на Марс, ще изградят нов свят ", сподели още той.

Отиването на Марс не е авариен вид за човечеството, в случай че един ден стане огромен прелом на Земята, безапелационен е Лансдорп. " Мисля, че отиването на Марс ще ни въодушеви да поставим по-добри грижи за своята лична планета ", разяснява холандският бизнесмен.

Вижте пълния текст на изявлението на Любомир Мартинов:

Какъв ще бъде идващият голям скок за човечеството?
Мисля, че след 500 години децата ще четат в учебниците по история за 21 век и едно от нещата, които ще научат е, че това е векът, когато хората за пръв път са заживели на други планети, започвайки с Марс, и изрично имам вяра, че това е идващият голям скок за човечеството.

-   Как ще наподобява животът на Марс съгласно плана на Mars One?
- Ще изпратим първия екипаж на Марс през 2032 година, преди този момент ще има няколко подготвителни задачи, в които ще бъде построена база благодарение на роботизирана техника, преди да заминат хората. След това на всеки две години ще бъдат изпращани още екипажи.

Животът ще бъде много сложен, изключително за първите четирима души, тъй като, в случай че живеете на планета с лимитирани запаси и сте единствено четирима, ще ви бъде много тежко, изключително от психична позиция.

Когато се причислят още хора, мисля, че ще стартират да строят на място разнообразни неща с материали от Марс и животът им ще се усъвършенства. Но в действителност това много наподобява на миграцията на Земята. Ако преди 200 години бяхте решили да се преместите в Северна Америка, вие също щяхте да отидете на по-непригодно за живеене място с по-лошо обучение и опазване на здравето. След което щяхте да изградите нов свят и точно това ще създадат хората на Марс. Ще изградят нов свят.

Покойният физик Стивън Хокинг е прочут с изявлението си: " Не мисля, че човечеството ще оцелее през идващите 1000 години, в случай че не се разпръсне из космоса ", с цел да откри други места за живеене. Съгласен ли сте с него?
- Всъщност съм по-скоро оптимист. Смятам, че ние хората сътворяваме огромни проблеми, само че също по този начин ги решаваме.

Аз съм на 41 години. Помня, че когато бях дребен, един от най-големите проблеми беше киселинният дъжд. А към този момент не чувате за това. Очевидно сме се справили. И никой не отбелязва тържествено, че сме решили този огромен проблем, само че е реалност, че към този момент го няма.

Аз съм по-скоро оптимист, само че (отиването на Марс, бел. ред.) оказва помощ. Помага не тъй като щом има хора на Марс, това ще значи, че в случай че Земята експлодира, имаме авариен вид. Мисля, че оказва помощ, тъй като, в случай че отидем на Марс, ще вдъхновим хората тук на Земята да бъдат по-добри хора. Ще покажем, че Марс, второто най-хубаво място в Слънчевата система, не е място, където можем да преместим всички, тъй като не е планета, която може да поеме седем милиарда души. Мисля, че отиването на Марс ще ни въодушеви да поставим по-добри грижи за своята лична планета.

- Склонен ли сте да обедините сили с Илон Мъск, в случай че по този метод има най-голяма вяра да осъществите общата си фантазия?
- Ние и в този момент беседваме с тях непрекъснато. Аз бях там няколко пъти, хора от " Спейс екс " (Space X) също бяха в нашия офис. Но те са снабдители на технологии, а ние не произвеждаме никакви технологии, а наемаме галактически компании да ни доставят с технологии. Имаме контракт с " Локхийд Мартин " (Lockheed Martin) и сме доста заинтригувани да закупим уреди за политане и кацане от " Спейс екс ". Но те не желаят да вършат задача до Марс, те желаят да бъдат доставчикът на технологии за всеобща миграция към Марс. Така че си пасваме идеално. Те са доставчикът, ние сме клиентът.

- В последна сметка каква е най-важната цел пред " Марс уан "?
- Крайната ни цел е да изпратим хора да кацнат на Марс, да им осигурим условия да оцелеят, да продължим да изпращаме хора. Разбира се, има да извървим доста път, преди да стигнем до такава степен. До момента сме събрали 6 милиона от 10-те, от които имаме потребност за идващите 12 месеца. На този стадий набирането на останалите 4 милиона е най-голямото предизвикателство. След това ще има софтуерни компликации.

Системата за кацане, от която се нуждаем, е огромно предизвикателство. Костюмите, нужни за заселниците на Марс, са огромно предизвикателство, тъй като те би трябвало да могат да ги поправят там на място.

В дълготраен проект, съгласно мен, човешкият фактор, логиката на психиката, е най-голямото предизвикателство. Да намерим екип, който да отиде на Марс и да живее там две години, преди към него да се причисли вторият екипаж.

Представете си да бъдете затворени с трима другари в помещение от 250 квадратни метра, да можете да излизате единствено с астронавтските си костюми, това е огромно предизвикателство и би трябвало да намерим най-хубавия екип за задачата. Така че предстоят още доста провокации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР